Cum ajută terapia cu lumină polarizată
Terapia cu lumină polarizată poate fi aplicată pe orice parte de pe suprafața corpului. Ea poate fi utilizată atât pentru tratarea adulților, cât și a copiilor, ca mijloc complementar de tratament sau ca modalitate de întreținere a stării de sănătate.
Terapia cu lumină polarizată se face cu lumină similară celei solare, dar fără radiații UV (periculoase de la o anumită valoare). Este vorba despre o lumină polarizată liniar, cu o intensitate constantă şi fără oscilații. Lumina folosită este policromatică*, cu lungimea de undă între 480-750 nm (grad de polarizare peste 99%), conținând undele de lumină vizibilă şi o parte a spectrului infraroşu apropiat.
În urma terapiei cu lumină polarizată se obțin efecte de biostimulare a activității celulare – inclusiv de mobilizare a celulelor de apărare ale organismului – și de reglare a procesele biologice. Un efect benefic se înregistrează și asupra fluxurilor sangvine din zonele tratate, ceea ce contribuie la regenerarea mai rapidă a țesuturilor.
Terapia cu lumină polarizată poate fi folosită specific, pentru tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii (leziuni, cicatrice, eczeme, dermatite), pentru stimularea efectului de regenerare a unor organe sau a cartilajelor articulare ori, în general, pentru stimularea stării de bine a organismului.
Ce beneficii produce terapia cu lumină polarizată:
- Întărește sistemul imunitar prin stimularea metabolismului celulelor proprii;
- Regenerează tegumentele prin creșterea absorbției de oxigen în țesuturile celulare;
- Reglează sistemul endocrin;
- Creşte mobilitatea articulară;
- Reduce inflamațiile și diminuează durerea;
- Echilibrează metabolismul;
- Îmbunătățește circulația sangvină și pe cea limfatică;
- Combate stresul, oboseala și tulburările de somn;
- Este un adjuvant eficient în tratarea depresiei;
- Calmează sau atenuează durerea;
- Favorizează reechilibrarea energetică a organismului.